stomen

Asperge carpaccio

Met een beetje mayo maak je de dressing romiger

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Voorgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Rauw, fris en gezond! Serveer asperges in hun puurste vorm als voorgerecht. Dit recept is jouw nieuwe favo alternatief op de klassieke carpaccio.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de witte asperges en snijd de houterige uiteindes eraf.

Koken

Gebruik een mandoline of dunschiller om dunne linten van de asperges te snijden.

Marineer de asperge linten met een beetje citroensap en olijfolie, laat dit even rusten.

Meng de honing en de mosterd met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en wat peper en zout.

Bak de pijnboompitten kort goudbruin in een koekenpan.

Meng de rucola met een scheutje olijfolie en een theelepel citroensap.

Serveren

Schik de aspergelinten op vier borden.

Lepel het honingmosterd sausje over de asperges.

Strooi de pijnboompitten en Parmezaanse kaas eroverheen.

Serveer met de rucola en een partje citroen.

Zin in wat variatie? Serveer de carpaccio dan met met gebakken spekjes of stukjes gerookte zalm in plaats van pijnboompitjes.