stomen

Thaise curry met asperges

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Een Hollandse twist aan een Aziatisch gerecht, witte asperges in een groene curry. Lekker om te eten met basmatirijst of noedels.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de asperges schoon en halveer ze.

Snijd de gember, knoflook en de koriander fijn, maar bewaar een paar blaadjes voor de garnering.

Snijd de paksoi in stukjes.

Kneus het citroengras.

Snijd de chilipeper in dunne ringetjes.

Snijd de limoen in partjes.

Koken

Fruit de gember, knoflook en de helft van de gesneden chilipeper in wat zonnebloemolie in een wok tot het lekker begint te geuren.

Voeg de aspergestukken, paksoi en currypasta toe aan de pan en bak tot de paksoi wat geslonken is.

Meng de kokosmelk in de pan samen met het gekneusde citroengras en laat ca. 20 minuten sudderen tot de melk wat ingedikt is. Vergeet niet af en toe te roeren!

Breng op smaak met wat limoensap.

Serveren

Garneer de curry met de overgebleven ringetjes chilipeper en blaadjes koriander, en serveer met rijst of noedels.