Yes! Het 'witte goud' is weer verkrijgbaar en we love it! Droom jij ook van een wereld waarin je altijd aan de asperges kan en ze schillen een fluitje van een cent is? Met deze 4 hacks krijg je dat allemaal voor elkaar.

Wanneer zijn asperges vers?

Verse asperges kan je goed onderscheiden door de glanzende stengels. Maar je kunt het ook horen! Ze maken namelijk een piepend geluid als je ze tegen elkaar aanwrijft. Ze zijn dan verser dan vers! Let ook goed op de onderkant van de asperge. Deze mag niet ingedroogd zijn.  

Gezond

De asperge bevat veel voedingsvezels die zorgen voor een goede spijsvertering. Daarnaast zijn asperges rijk aan vitamine K. Deze vitamine is belangrijk voor de bloedstolling en de botopbouw. Asperges zijn ook rijk aan vitamine C en ze zijn een bron van folaat. Samen met natuurlijke suikers helpen folaat en vitamine C je hersenen goed te laten functioneren.

Zo bewaar je ze!

De beste manier om asperges te bewaren is in de koelkast. Wikkel ze in een vochtige theedoek en pak de onderkanten goed in. Zo zijn ze zo'n 3 tot 4 dagen houdbaar. Wil je ze toch iets langer bewaren? Dan kan je ze ook invriezen! Je kunt ze dan 4 tot 6 maanden bewaren. Vergeet ze alleen niet eerst te schillen voor je ze in een diepvrieszakje verpakt.

Een schiltip!

Door de asperges voor het schillen een half uur in koud water te leggen, gaat het schillen véél makkelijker. Schil de asperges met een dunschiller of een aspergeschiller. Weet je toch niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Bekijk hier dan het filmpje over hoe je het makkelijkst je asperges kan schillen!

Varieer met asperges

Asperges worden vaak op de klassieke wijze bereid met ham, een eitje en botersaus. Maar probeer eens te variëren met deze groente! Wat dacht je van deze prachtige aspergebao met bakkeljauw?

Lees verder
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar