Het land van radijs, winterpeen, biet en natuurlijk de opperknol: knolselderij. Deze winter pakken ze hun shine en treden ze boven de grond in de spotlights! Ontdek alles over deze bijzondere wintergroentes.

Beginnend met... de feiten!

Een knol is een vlezig verdikt deel van een stengel, bijvoorbeeld een radijsje, of een vlezig verdikt deel van de wortel, bijvoorbeeld een winterpeen. En altijd ondergronds. Klinkt niet supersmakelijk, maar gelukkig is het dat wel. Dat bewijst deze schotel maar weer eens.

Ontdek 't recept

Ook al zijn knollen allemaal familie, hoe lang ze houdbaar zijn verschilt nogal! Dit heeft te maken met voor hoeveel procent ze uit water bestaan. Hoe wateriger de knol, hoe minder lang houdbaar. Een knolselderij of winterpeen is bijvoorbeeld bijna een maand (!!) houdbaar en een radijsje maar een week. 

Wondergroente

Ook knollen zitten bomvol goede eigenschappen, maar dat kan natuurlijk ook bijna niet anders als je roots in Wintergroente Wonderland liggen. Zo is winterpeen essentieel voor de gezondheid van je ogen, werkt knolselderij ontgiftend voor doorgewinterde koffiedrinkers, zitten bieten van nature vol met goede suikers (voor de zoetekauwen!) en kun je van een radijs zelfs zijn blaadjes opeten! 

Dus wil je het deze winter eens een keertje anders doen? Dan zit je in in Knollenland goed. Ga het hele seizoen lekker op de meest verrassende snacks, stamppotjes & schotels. Beginnen met een wortel-pompoenburger dan maar?

Ontdekt 't recept

Alles over de twee andere Wintergroente Wonderlanden vind je hier.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar