stomen

Akkerpaddenstoelen- & bietenfriet schotel

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Makkelijker dan dit gaat het bijna niet worden. Deze overschotel vol met je favo groente staat op tafel voor je er erg in hebt!

Voorbereiding

Koken

Serveren

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de akkerpaddenstoelen.

Schil de bieten en snijd in dikke frieten.

Snijd ringetjes van de bosui.

Koken

Meng de frieten met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet 20 minuten in de oven.

Haal de schaal uit de oven en strooi de Italiaanse kruiden op de frieten.

Besmeer ondertussen de kabeljauwfilets met de rest van de olie en bestrooi naar smaak met peper en zout. Leg ze vervolgens op de bieten en kruiden.

Draai de temperatuur van de oven naar 180 graden. Strooi de paddenstoelen erover en zet nog 10 minuten terug in de oven.

Serveren

Schep de filets uit de schaal, schik er de bietenfriet bij en schep de akkerpaddenstoelen erover. Garneer met wat kookvocht en de ringetjes bosui.