De reclameblokken staan er al vol mee: kerst! Leuk hoor, maar van al die tafels vol heerlijk eten kan je best wat nerveus worden. Want koken voor zo'n groot gezelschap is een flinke uitdaging! Maar niet getreurd, met deze tips bereid jij helemaal stressvrij je kerstdiner voor:

1. Voorbereiding is het halve werk

De gouden tip: bereid zoveel mogelijk voor. Een lekker soepje vol met je favoriete groente hoef je op de dag zelf alleen nog even op te warmen. Deze zoete wortelsoep met kokos valt bij iedereen in de smaak.

Naar 't recept

2. Gebruik je oven

Voor het hoofdgerecht kun je het beste de oven gebruiken. Dan hoef je zelf niet uren boven de pannen te hangen. Ovenschotels zijn vaak lekker simpel en terwijl het in de oven staat kun je zelf ook genieten van je gezelschap. Geen zin in een ovenschotel? Wat dacht je van een hartige taart?

Naar 't recept

3. Snelle salades

Terwijl het hoofdgerecht in de oven staat is er nog snel tijd voor een salade. Deze kleurrijke wintersalade met oesterzwammen is bijvoorbeeld een echte aanrader! Je hebt er wel een pan bij nodig, maar hij staat in een handomdraai op tafel.

Naar 't recept

4. Zet het koud

Het toetje is natuurlijk makkelijk. Het meeste kan vooraf in de koelkast of vriezer klaar gezet worden. Mocht je toch voor iets warms willen gaan, ga dan voor een taartje dat ongebakken bewaard kan worden. Is de witloftaart klaar? Dan is de rabarber crumble de volgende die de oven in kan!

Naar 't recept

Nog meer tips voor een stressvrije kerst? Die vind je hier

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!