stomen

Rabarber crumble

Lekker met poedersuiker!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Nagerecht
40-50 min

Een heerlijke variatie op de crumbletaart zoals je hem waarschijnlijk kent. De rabarber maakt deze taart lekker fris. En elke dag is een reden voor taart, toch?

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken van circa 3 cm.

Meng de rabarber met de (riet) suiker, vanillesuiker en gember.

Vet de vorm in en leg het rabarbermengsel erin.

Meng de bloem met de suiker, citroenrasp en klontjes koude boter.

Koken

Kneed met een koele hand tot een kruimelig deeg.

Verdeel het deeg over de rabarber.

Bak de rabarber-crumble circa 35 minuten in het midden van een op 200C voorverwarmde oven.

Serveren

Neem de crumble uit de oven, bestrooi hem met poedersuiker en serveer de crumble lauwwarm.