Nooit meer groente tussen het afval: zo zien we het graag! En het is ook nog eens lekker voor je portemonee. Van deze 5 groente hoef je echt he-le-maal niks weg te gooien.

Prei

De meeste mensen snijden het groen van de prei af en gooien het weg, maar dat is nergens voor nodig! Het groen is iets scherper van smaak en daarmee een perfecte smaakmaker in een zelfgemaakt soepje of door een roerbakgerecht.

Meer over prei

Paksoi

Van paksoi kun je nog wel het meeste gebruiken; de bovenkant gaat door de soep, het witte gedeelte is heerlijk in een roerbakgerecht en zelfs de stronk hoef je niet weg te gooien. Hier kun je namelijk een nieuwe krop van teruggroeien!

Meer over paksoi

Bosui

Net als bij prei eet je bij bosui vaak alleen het witte deel. Zonde, want het groene deel is minstens zo lekker. Juist de combinatie van de witte en groene ringetjes bosui maken een gerecht echt af!

Meer over bosui

Broccoli

Eet jij alleen de roosjes van je broccoli? Vanaf nu niet meer! In de steel zitten namelijk de meeste vezels en met wat grof zeezout tover je ze zo om tot geroosterde groentesnacks. En de bladeren hoef je ook niet weg te gooien, die zijn perfect voor een soepje!

Meer over broccoli

Bloemkool

Rauw, gegrild of gekookt, met de roosjes van de bloemkool weten de meeste mensen wel raad. Maar vergeet de bladeren ook niet! Die zitten bomvol calcium en kunnen met wat zeezout ook gewoon lekker in de oven.

Meer over bloemkool

Nog meer groenteinspiratie vind je hier

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge