Ben jij op zoek naar een gezond tussendoortje of een frisse snack? Probeer eens rauwe groentes met een dipsausje! We geven je een aantal handige tips voor het serveren van groente met dips:

Soorten groenten

Er zijn heel verschillende soorten groenten die je rauw kan eten, en dus geschikt zijn als snack. (Cherry)tomaatjes, reepjes paprika, komkommer of wortel zijn bekend, en worden ook veel rauw in salades verwerkt. Maar ook andere groentesoorten, die je normaal misschien meestal kookt, kunnen rauw gegeten worden! Probeer bijvoorbeeld eens bloemkool, broccoli of witlof! Lekker knapperig en heel anders dan gekookt!

Groenten a la plancha

Voor een andere smaak kun je alle groente ook grillen voordat je ze gaat dippen.

Lees verder

Varieer met kleur

Het ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar het eten van groente in verschillende kleuren is ook nog eens goed voor je! Zo zitten rode groente zoals rode paprika en tomaat, boordevol bètacaroteen en vitamine C. Gele en oranje groente bevatten veel bètacaroteen en andere carotenoïden. En de felste groene groentesoorten bevatten de meeste vitamine K. Hoe meer kleur, hoe meer verschillende vitamines dus!

Auberginedip

Maak de dip zelf met dit recept voor auberginedip.

Lees verder
de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!