Naast duurzaam en goed voor de portemonnee is dit gewoon een heel interessant projectje om een keer uit te proberen. Bijvoorbeeld om samen met je kids te doen! De kleine koolplantjes staan ook nog heel leuk in je vensterbank.

Koolsoorten zoals Chinese kool, paksoi en witte kool kun je heel makkelijk opnieuw laten groeien. Bij het bereiden van kool snijd je altijd de onderste stronk er vanaf. In plaats van dit weg te gooien, zou je eens kunnen proberen of het je lukt er een nieuwe kool van te groeien. Leuk, leerzaam en lekker!

Benodigdheden

  • Een ondiepe schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal)
  • De stronk van paksoi, Chinese kool of witte kool
  • Water
  • Wat geduld!

De stronk van de kool leg je in een laagje water. De onderkant leg je op de bodem van de schaal neer, zodat de kool weer mooi omhoog terug kan groeien. Elke dag vul je het water een beetje bij en om de paar dagen ververs je het water helemaal. In de lente en zomer kan je de schaal buiten neerzetten, maar in de winter is in de vensterbank binnen ook prima.

Na een paar weken geduld groeien er uit jouw restje kool nieuwe bladeren! Als de kool helemaal volgroeid is kan je er bijvoorbeeld een Indonesische gado gado mee maken. Of probeer dit romige koolsoepje eens.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge