Voor veel mensen zijn aardbeien in de winter echt een guilty pleasure, maar dat schuldgevoel is geheel onterecht! Want ook tijdens de koudste maanden van het jaar zijn onze eigen Nederlandse aardbeientelers druk voor je in de weer. En die winter aardbeien zijn nog duurzaam ook. We vertellen je er alles over.

Hoe dan?

Normaal gesproken is er in de donkere dagen rondom Kerst en Nieuwjaar in Nederland te weinig licht om aardbeien te kunnen laten groeien. Toch zijn er telers die dit voor elkaar krijgen, namelijk met kunstmatig (zon)licht. Zo kun je in februari ook gewoon van Hollandse aardbeitjes genieten, vers uit de kas.  

Aardbeien op groene energie

En dan komt natuurlijk de vraag: “Waarom zijn die aardbeien dan zo duurzaam?”. Bij Kwekerij Loos bijvoorbeeld, staat ook wanneer de zon bijna niet schijnt de gaskraan uit. Het bedrijf van Arno en Sandra wordt namelijk verwarmd door de restwarmte van een biovergistingsinstallatie. Deze installatie zet mest in combinatie met (resten van) landbouwproducten om tot biogas. Wat vervolgens weer wordt omgezet in elektriciteit en warmte.

En daar krijg je dus superzoete en duurzame aardbeien van! Helemaal niet vervelend, want zo kunnen we ongegeneerd het hele jaar door, hiervan…

Lees meer

...en hiervan genieten.

Lees meer

Nóg meer te weten komen over je eten? We hebben hier verser dan verse feitjes over kool voor je op een rijtje gezet. Krijg nou de kolen! 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge