stomen

Kwekerij Loos, Aardbei teler

Adresgegevens

Kwekerij Loos
Luienhoekweg 1
4727SG Moerstraten

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij Loos
Luienhoekweg 1
4727SG Moerstraten

Contact met de teler

Kwekerij Loos

Aardbeientelers Arno en Sandra Loos oogsten óók in de winter. En dat terwijl de gaskraan dicht staat! Met behulp van een biovergistingsinstallatie hebben ze gedurende de winter warmte en groene stroom voor het hele bedrijf. Ze vertellen je er alles over.

Aardbeien op groene energie

We hebben drie hectare aan kassen, waarvan we op ruim twee hectare aardbeien telen. Jaarlijks produceren we zo’n 400.000 kilo aardbeien. Dankzij de restwarmte van de vergistingsinstallatie bij ons in de buurt verwarmen we het bedrijf volledig op groene energie. Hiermee besparen we enorm veel gas. De installatie hebben we in samenwerking met onze buren gebouwd en samen verminderen we onze uitstoot van broeikasgassen.

Hollandse aardbeien in de winter

We telen aardbeien van oktober tot en met juni. We zijn een van de weinige telers die in de wintermaanden Hollandse aardbeien oogsten. Afhangend van het seizoen werken we met 15 tot 35 medewerkers. We hebben zelfs een ruim woonhuis aangeschaft om onze collega’s een comfortabel onderkomen aan te bieden in de buurt van hun werk.

Aardbeien en asperges

Door de grote hoeveelheid restwarmte kunnen we ook zes hectare aspergeteelt verwarmen. De teelt van asperges is makkelijk te combineren met de teelt van aardbeien want in maart en april worden asperges geoogst. We verwerken zelfs niet eetbare aardbeien in de vergistingsinstallatie. Het loof en de potgrond worden aan het einde van de aardbeienteelt versnipperd en verspreid over de asperges.

De aardbeien- en aspergeteelt gaan goed samen!

Meer dan toetjes

Aardbeien zijn een lekkere en gezonde toevoeging aan je ontbijt, bijvoorbeeld in een smoothiebowl. Wil je echt eens iets bijzonders met aardbeien proberen? Rol ze dan eens door de zelfgemaakte sushi!

3561.jpg
arno.loos.30.jpg
arno.loos.22.jpg
arno.loos.03.jpg
gf120178a.jpg
kwekerij-loos-header.jpg
arno.loos.19.jpg
bezoek_vvd_014.jpg
_dsc3040.jpg
arno.loos.23.jpg
_dsc3120.jpg
arno.loos.26.jpg
arno.loos.31.jpg