stomen

Hartige springrolls met aardbeien

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Helemaal klaar met die boterham met kaas tussen de middag? Deze springrolls passen ook gewoon in je broodtrommel. En als je er echt een feestje van wilt maken neem je ook een zelfgemaakte dip mee!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in dunne plakjes.

Snijd de ham in repen.

Snijd de mozzarella in dunne plakken.

Snijd de basilicum in reepjes.

Koken

Zet een schaal warm water klaar en leg een schone theedoek op je werkblad.

Leg 1 rijstvel in de schaal met warm water, laat zacht worden en leg het op vel op de theedoek.

Beleg het rijstvel in de lengte en zorg dat de plakjes aardbei elkaar overlappen. Leg er daarna de repen ham en plakjes mozzarella op.

Bestrooi met zout en peper en wat basilicum.

Vouw een stukje van het rijstvel over beide uiteinden van de vulling terug en rol dan het rijstvel strak om de vulling heen.

Herhaal dit tot alle rijstvellen gebruikt zijn.

Serveren

Serveer met je favo dip.