stomen

Groene ‘shakshuka’

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Shakshuka is oorspronkelijk een gerecht waarbij eieren gepocheerd worden in een pittige tomatensaus. Vandaag gaan we voor een versie met groene groenten. Met een fris accent van venkel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de groenten schoon. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af en snijd ze in de lengte doormidden.

Snijd de venkel en courgette in stukjes. Snijd de peterselie fijn.

Snijd de paprika in reepjes en de lente-ui in ringetjes.

Koken

Bak de venkel, courgette, paprika en asperges in een grote pan op middelhoog vuur in ongeveer 5-6 minuten beetgaar. Breng op smaak met de kruiden.

Voeg de spinazie en lente-ui toe en bak tot de spinazie geslonken is.

Maak vier kuiltjes in de groenten en breek hier de eieren in. Strooi naar wens wat peper en zout over de eieren. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Stoof nog 5-10 minuten tot de eieren gaar zijn.

Serveren

Zet de pan op tafel en garneer met stukjes feta en de peterselie.