stomen

Romige paprika-tomatensoep met balletjes

Klaar voor de week!

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Een grote pan soep vol verse groente, een betere manier om je week te beginnen is er niet! Je kan zelf balletjes maken, ze kant-en-klaar kopen, of gaan voor een vega-variant.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was en snijd de paprika in kleine blokjes

Was en hak de tomaten fijn.

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Hak de peterselie fijn.

Haal het vel van de saucijzen en rol balletjes van het vlees.

Koken

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 minuten.

Voeg de paprikablokjes en tomaten toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.

Schenk 1 liter water bij het mengsel en verkruimel de groentebouillontabletten erboven.

Roer de inhoud van het blikje tomatenpuree erdoor.

Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten op zacht vuur koken.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur, voeg de kookroom en de balletjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Doe de soep over in mooie soepkommen en bestrooi met peterselie.