stomen

Oosterse roerbak van witlof met garnalen

Lekker met rijst!

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Wat een fijn duo: garnalen en witlof. Geroerbakt met een Oosterse dressing wordt dit een supermaaltijd!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in 1 cm dikke repen.

Laat de garnalen zo nodig in een vergiet ontdooien.

Snijd de rode peper in ragfijne reepjes.

Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, de sojasaus, de vissaus, de sesamolie en de donkere basterdsuiker.

Koken

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de garnalen in 3 minuten roze en gaar.

Neem ze uit de pan en roerbak in het achtergebleven vet de ringen witlof al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar.

Roer de dressing erdoorheen en voeg de garnalen weer toe.

Bak het geheel nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout..

Serveren

Serveer direct met een grote kom witte rijst.