stomen

Oosterse roerbak van witlof met garnalen

Lekker met rijst!

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Wat een fijn duo: garnalen en witlof. Geroerbakt met een Oosterse dressing wordt dit een supermaaltijd!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in 1 cm dikke repen.

Laat de garnalen zo nodig in een vergiet ontdooien.

Snijd de rode peper in ragfijne reepjes.

Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, de sojasaus, de vissaus, de sesamolie en de donkere basterdsuiker.

Koken

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de garnalen in 3 minuten roze en gaar.

Neem ze uit de pan en roerbak in het achtergebleven vet de ringen witlof al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar.

Roer de dressing erdoorheen en voeg de garnalen weer toe.

Bak het geheel nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout..

Serveren

Serveer direct met een grote kom witte rijst.