stomen

Gele curry met portabella

Tip: voeg ook eens wat bonen toe!

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Curry waar je warm van wordt! Met portabella als dé perfecte vleesvervanger en bomvol groen van eigen bodem.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Knak de sperziebonen, snijd de tomaten in 8 parten, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de stelen van de koriander en hak deze fijn.

Snijd lange plakken van de Portabella.

Koken

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een eetlepel olie in een hoge koekenpan en fruit hierin de ui met knoflook en korianderstelen. Doe de gele currypasta erbij en blijf roeren tot het geheel gaat geuren.

Schenk de kokosmelk erbij en voeg de tomaat en sperziebonen toe. Laat 15 minuten pruttelen.

Verhit een grillpan en grill hierin de portabella tot er mooie strepen ontstaan. Voeg de helft toe aan de curry, houd de rest achter ter garnering.

Serveren

Schep de rijst op vier borden en verdeel de curry-saus. Beleg met de achtergehouden portabella-plakken. Hak de korianderblaadjes en strooi over de borden.