stomen

Zoete aardappelbloemen met courgette en ei

Kan ook met gewone aardappels!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Eetbare bloemen met in het hart een gebakken eitje. Wie wil dat niet op zijn bord? Laat de kids helpen de bloemen te maken. Vinden ze leuk en scheelt jou werk.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Boen de aardappels goed schoon en snijd (met de kaasschaaf) in ronde plakken.

Was de courgette en schaaf (met de kaasschaaf) in dunne ronde plakken.

Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen.

Hak de peterselie fijn.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de plakken courgette en aardappel om en om dakpansgewijs in een dichte cirkelvorm op het bakpapier.

Maak 4 van deze ‘bloemen’, bestrooi ze met peper en zout en bestrijk met de olijfolie.

Koken

Bak de aardappel-courgettebloemen 20 minuten.

Neem de plaat uit de oven en breek boven elke bloem in het midden een eitje.

Zet de plaat terug in de oven en bak de eitjes in 5 minuten gaar.

Serveren

Bestrooi de eitjes heel licht met wat zout en bestrooi de bloemen met peterselie.