Receptinformatie
Eetbare bloemen met in het hart een gebakken eitje. Wie wil dat niet op zijn bord? Laat de kids helpen de bloemen te maken. Vinden ze leuk en scheelt jou werk.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Boen de aardappels goed schoon en snijd (met de kaasschaaf) in ronde plakken.
Was de courgette en schaaf (met de kaasschaaf) in dunne ronde plakken.
Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen.
Hak de peterselie fijn.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de plakken courgette en aardappel om en om dakpansgewijs in een dichte cirkelvorm op het bakpapier.
Maak 4 van deze ‘bloemen’, bestrooi ze met peper en zout en bestrijk met de olijfolie.
Koken
Bak de aardappel-courgettebloemen 20 minuten.
Neem de plaat uit de oven en breek boven elke bloem in het midden een eitje.
Zet de plaat terug in de oven en bak de eitjes in 5 minuten gaar.
Serveren
Bestrooi de eitjes heel licht met wat zout en bestrooi de bloemen met peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.