stomen

Zoete aardappel & erwt koekjes

Ook lekker op een broodje!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Zoete aardappel koekjes! Gezonde groentekoekjes voor bij het eten of als tussendoortje maak je zo.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil en rasp de zoete aardappel.

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

Klop de eieren.

Koken

Meng het bakmeel, de eieren en de melk.

Voeg de geraspte zoete aardappel, de erwtjes en de peterselie toe en meng goed door.

Verwarm een pan met olie. Schep ongeveer een eetlepel van het mengsel in de pan, dat is één koekje. Als je pan groot genoeg is, kun je meerdere koekjes tegelijk bakken. Je kunt in totaal 8 koekjes maken met het deeg.

Bak de koekjes op matig vuur zo’n 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en door en door warm zijn. Houd de koekjes die al klaar zijn even warm in de oven of op een bordje op een pan met heet water.

Serveren

Serveer 2 koekjes per persoon.

Lekker bij kip met aardappeltjes en appelmoes!