stomen

Sweet & spicy potato

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Tijd om de traditionele gepofte aardappel te upgraden. Deze zoete versie is makkelijk te maken, gezond en zorgt voor een echt feestje op je bord!

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en leg ze 25 minuten op de barbecue.

Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en de peterselie fijn en meng dit door de afgespoelde kikkererwten.

Voeg de tomaatjes hieraan toe samen met het peper en zout en een lepel olijfolie. Meng alles goed door elkaar.

Haal de aardappels na 25 minuten van de barbecue en maak het pakketje voorzichtig open.

Snijd de aardappel aan één kant in en vouw ze open.

Leg hierop het kikkererwten/tomaten mengsel en vouw weer dicht.

Koken

Leg de pakketjes weer terug op de barbecue en laat zo'n 10 tot 15 minuten liggen.

Serveren

Serveer de aardappels direct. Eventueel met yoghurt- of knoflooksaus. Pas op, de tomaatjes kunnen heel heet zijn!