stomen

Slabootjes met lauwwarme aardappel en biet

Met kaasblokjes of mozzarella!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

De blaadjes van de little gem zijn net kleine bootjes. Die kun je – samen met je kinderen – vullen met allerlei lekkers. Bijvoorbeeld deze lauwwarme aardappel-biet salade.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen of borstel ze schoon en snijd in blokjes.

Dep de rode bieten droog en snijd in blokjes.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Snijd het stronkje van de little gem en was en droog de slablaadjes voorzichtig.

Hak de peterselie fijn.

Koken

Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de voorverwarmde oven.

Leg na 5 minuten de bietblokjes en de kikkererwten bij de aardappel op de bakplaat. Bak nog 10-15 minuten.

Haal de ovenschaal uit de oven en laat de blokjes en kikkererwten iets afkoelen.

Meng de olijfolie, azijn en peterselie in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de alles van de bakplaat in de kom en meng met de dressing.

Serveren

Leg de slablaadjes op een bord of schaal.

Schep wat van de aardappel-biet salade in de slabootjes.

Verdeel de kaas over de slablaadjes.

Garneer met een beetje peterselie.