stomen

Rozen appeltaart met custard en marsepein

Receptinformatie

Gebak
8 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Liefde is… een boeket in de vorm van een appeltaart! Deze appeltaart met appelroosjes van knapperige Elstar appeltjes, custard en marsepein straalt en en al liefde uit. En dat proef je.

Koken

Serveren

hardfruit yellow pear apple 18 combo’s die je moet proberen
pear

Koken

Meng voor het deeg de bloem met het kristalsuiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en wrijf deze door het deeg. Doe het water erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak in plastic folie of een theedoek en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Vet een quichevorm in met boter en bestrooi met wat bloem.

Rol het deeg tot een dikte van ongeveer een vijf millimeter en bedek de quichevorm met het deeg.

Snijd met een mesje de bovenkant van het deeg langs de rand van de vorm. Prik wat gaatjes in de bodem, leg er een bakpapiertje op met bakbonen en bak de bodem blind en gaar in 15-20 minuten.

Snijd de appels in parten en verwijder de klokhuizen. Laat de schil erop zitten. Snijd dunne plakjes van ongeveer 6 millimeter, dat kan met behulp van een mandoline of dunschiller.

Zet een pan op het vuur en doe daar gekookt water en het sap van een halve citroen in. Doe de appelplakjes in de pan en laat dit zo’n 10 minuten weken of tot de appelplakjes buigbaar zijn. Haal uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Maak ondertussen de custardvulling door de (soja)yoghurt in een kom te mixen met het custardpoeder, de vanillesuiker en het kristalsuiker.

Rol de marsepein uit en verdeel dit over de taartbodem. Giet het custardmengsel over de marsepein en bak de taart voor nog 15 minuten op 175 graden.

Maak ondertussen de appelroosjes. Leg trapsgewijs 7 appelplakjes op elkaar en rol ze op, zo vorm je een roosje. Je kunt ook afwisselen tussen 5 en 10 appelplakjes, om kleinere en grotere roosjes te maken. Herhaal tot je alle plakjes gebruikt hebt.

Wanneer de taart gebakken is, kun je de appelroosjes over de gebakken custardvulling verdelen.

Bak de taart nog 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng 1 eetlepel abrikozenjam met 2 eetlepels heet water en bestrijk de roosjes hier voorzichtig mee wanneer de taart uit de oven komt.

Laat de taart afkoelen voor je deze serveert.

Serveren

Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.