Receptinformatie
Voorbereiding
Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snijd de kool in de lengte in vieren. Verwijder de witte stronk. Snijd of schaaf dan de rode kool in dunne reepjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
Koken
Doe de rode kool in een pan samen met de boter, de druivensap, de rozijnen, de appelstukjes, kruidnagel, kaneel en een snufje zout. Smoor alles in een gesloten pan, onder af en toe omscheppen, op een laag vuur in ± 25 minuten gaar. Voeg indien nodig, extra vocht of water toe.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar. De kool kan ook rauw als salade worden gegeten, maar dan wel in zeer dunne reepjes gesneden of geschaafd met bijvoorbeeld een mosterd/honingdressing. Laat de kool dan wel minstens een uur staan zodat de kool wat ‘zachter’ wordt door de dressing. Ook lekker om er tenslotte wat geroosterde zonnebloempitjes over te strooien.
Serveren
Serveer met gekookte aardappelen en karbonades, verse worst of een gehaktbal.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.