stomen

Peren verrassingscake

Receptinformatie

Tussendoortje
6 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Van de eerste blik op deze cake word je al dolgelukkig, maar als je hem open snijdt is het al helemaal een feestje! Verwerk die chocoladereep die je toch al in de kast hebt liggen in deze cake en je hebt gelijk je portie fruit binnen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet de cakevorm goed in met boter of gebruik eventueel bakpapier.

Koken

Smelt de chocolade met de melk op laag vuur.

Mix de boter met de suiker totdat deze romig is.

Voeg de eieren toe en klop een paar minuten goed op.

Voeg vervolgens de chocolade met de melk, de amandelmeel, de bloem en het bakpoeder toe met een snuf zout. Mix alles goed door.

Giet het beslag in de cakevorm. Schil de peren en duw deze in het beslag.

Bak 40 - 45 minuten totdat een satéprikker er schoon uit komt.

Schakel de oven uit, open de deur en laat de cake hierin afkoelen.

Serveren

Eenmaal afgekoeld haal je de cake uit de vorm en snijd je hem in plakken om te serveren.