stomen

Perentaartje met chocolade

Lekker warm!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Oehlala, dit is een heel decadent taartje. Een geweldige combinatie van zoetzachte peer en diepdonkere chocolade. Pure verwennerij!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd in plakjes.

Hak de chocolade in stukken.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een taart- of springvorm met bakpapier (zodat het beslag er niet uit loopt) en vet in met boter of olie.

Koken

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng de melk, suiker, eieren en het vanillemerg. Zeef de bloem en het cacaopoeder erbij en meng tot een dun beslag.

Leg de peerplakjes in een waaier op de bodem van de vorm. Giet het beslag op de peerplakjes, het is prima als ze een beetje gaan drijven. Verdeel driekwart van de chocolade erover.

Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Leg er na 30 minuten wat aluminiumfolie op.

Serveren

Haal de taart uit de oven en strooi de achtergehouden chocolade erover.

Laat nog even in de vorm staan en haal de taart dan voorzichtig eruit.

Serveer warm. Lekker met een bolletje ijs erbij.