stomen

Mediteraanse bloemkoolrijst

De hippe vegetarier

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

In samenwerking met Isabel van De Hippe Vegetariër deze simpele en snelle gezonde bloemkoolrijst met wortel, granaatappelpitjes en munt.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de wortels en besprenkel ze met ras el hanout. Daarna 30 minuten in de oven op 200 graden.

Snijd de bloemkool en de stronk in grove stukken.

Koken

Doe de bloemkool in een blender met peper en zout naar smaak en pulse totdat er een grove korrel ontstaat (niet te lang, dan wordt het pap).

Snijd de geroosterde wortels in plakjes.

Doe de bloemkoolrijst op het bord en verdeel de wortel en kikkererwten erover.

Breng op smaak met ras el hanout en zout en peper.

Serveren

Garneer met muntblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes.