stomen

Lentetaart met groene asperges

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week.
Draai maar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten.

Dop de tuinbonen.

Snijd de courgette in dunne plakjes.

Breek het houtachtige uiteinde van de asperges.

Koken

Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 minuten in water met zout. Voeg na 3 minuten de tuinbonen en courgette toe.

Giet de groenten na 3 minuten af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken. Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.

Boen intussen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.

Hak de helft van de munt fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de fijn geraspte knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Maak dit verder op smaak met zout en peper.

Rol het deeg voor hartige taart, zorg dat de naden goed gesloten zijn,

Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème.

Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de tuinbonen en courgette-plakjes ertussen op de crème.

Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over.

Bak de groententaart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de eitjes tussen de kruiden.

Serveer de taart (lauw)warm.