stomen

Indiase kipcurry met gemengde paddenstoelen

Receptinformatie

Curry
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Voorbereiding

Koken

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Meng de kruidnagels, koriander, cayennepeper, komijn, kurkuma, zout door elkaar.

Maal de ui, knoflook en gember fijn in de keukenmachine.

Koken

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kip aan.

Strooi het kruidenmengsel over de kip en voeg de uienpuree toe. Roer er 100 ml ketchup door en verwarm alles al omscheppend enkele minuten.

Blus af met de bouillon en voeg de kardemom toe. Temper het vuur en laat de curry stoven tot het vlees gaar en zacht is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt.

Voeg de paprika en de paddenstoelen (kastanje champignons, grijze oesterzwam, eryngii, beukenzwam wit shii-take ) toe en laat nog 2 minuten zachtjes meestoven. Breng de curry op smaak met citroensap.