stomen

Hete bliksem met zuurkool

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voor winterse dagen: een schotel vol met zachte en friszure smaken. Dat is lekker thuiskomen!

Voorbereiding

Koken

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels en appels en snijd ze in blokken.

Pel en snipper de ui.

Koken

Kook de aardappels met de appels in kokend water 1 theelepel zout in 20 minuten gaar.

Kook de zuurkool in kokend water en 1 eetlepel boter in 15 minuten smeuïg gaar en giet af.

Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.

Voeg het gehakt toe, bak het onder af en toe omscheppen in 10 minuten rul en gaar. Roer de ketjap erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Giet de aardappels en appels af en stamp ze fijn tot ‘hete bliksem’ met de melk en 1 eetlepel boter.

Schep de helft van de hete bliksem in een grote ovenschaal.

Schep hierop het gehakt en daarop de zuurkool.

Dek de zuurkool af met de rest van de hete bliksem en zet de schaal in het midden van de oven.

Bak de schotel in 10 minuten verder af.