stomen

Geroosterde romainesla met eiersalade

Lekker als lunchgerecht of voorafje

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Met dit voorafje steel je de show. Verras je visite eens met deze geroosterde sla!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de gewassen romaine sla in de lengte in 4 parten en schenk de olijfolie eroverheen.

Pel de sjalot en snipper heel fijn.

Roer in een kom een saus van de mosterd, creme fraiche, mayonaise en vadouvan kruiden.

Schep de fijngesnipperde sjalot erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Koken

Kook de eieren in 7 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en hak ze in stukjes.

Schep de stukjes door de saus.

Rooster de parten romaine sla in 2 minuten knapperig en lichtbruin.

Serveren

Leg de geroosterde romaine sla op een grote schaal. Verdeel de eiersalade erover. Knip de bieslook erboven fijn.

Je kunt ook 4 eenpersoons-borden opmaken.