stomen

Zomerse geroosterde tomatensalade

Ook lekker met kikkererwten!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Terwijl de tomaten in de oven roosteren maak jij snel een lekkere dressing. Met witte bonen en eventueel tonijn is je zomerse salade een feit!

Voorbereiding

Koken

Serveren

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat.

Bestrooi ze met peper en (zee)zout en schenk er 1 eetlepel olijfolie over.

Laat de bonen en tonijn uitlekken in een vergiet.

Hak de peterselie fijn.

Koken

Rooster de tomaten in 20 minuten in de oven gaar.

Roer intussen een dressing van de rest van de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper en (zee)zout.

Serveren

Leg de geroosterde tomaten op een platte schaal.

Verdeel de bonen en de tonijn over de tomaten.

Schenk de dressing erover en garneer met de gehakte peterselie.