stomen

Falafel maar dan anders

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Wat er zo anders is aan deze falafel? Er zitten superverse groene asperges in! En behalve dat ze perfect zijn als vega 'bitterballen', zijn ze ook heerlijk door een salade.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Spoel de kikkererwten af in een vergiet.

Snijd de asperges in stukken en doe ze samen met de kikkererwten, peterselie, koriander, knoflook, komijn, zout, peper en een eetlepel olijfolie in een keukenmachine en maal fijn tot het mengsel lekker plakkerig is.

Meng er vervolgens nog 80 gram bloem door zodat je een dikker, deegachtig mengsel krijgt.

Vorm balletjes van het mengsel die ongeveer de grootte hebben van een walnoot. Dit gaat makkelijker als je het even in de koelkast af hebt laten koelen.

Rol de balletjes door de overgebleven bloem.

Koken

Frituur de balletjes zo'n 5 - 6 minuten, tot ze mooi bruin zijn.

Serveren

Serveer de balletjes met yoghurtsaus, knoflooksaus, pittige mayonaise of een saus naar keuze.