Receptinformatie
Wat er zo anders is aan deze falafel? Er zitten superverse groene asperges in! En behalve dat ze perfect zijn als vega 'bitterballen', zijn ze ook heerlijk door een salade.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
Snijd de asperges in stukken en doe ze samen met de kikkererwten, peterselie, koriander, knoflook, komijn, zout, peper en een eetlepel olijfolie in een keukenmachine en maal fijn tot het mengsel lekker plakkerig is.
Meng er vervolgens nog 80 gram bloem door zodat je een dikker, deegachtig mengsel krijgt.
Vorm balletjes van het mengsel die ongeveer de grootte hebben van een walnoot. Dit gaat makkelijker als je het even in de koelkast af hebt laten koelen.
Rol de balletjes door de overgebleven bloem.
Koken
Frituur de balletjes zo'n 5 - 6 minuten, tot ze mooi bruin zijn.
Serveren
Serveer de balletjes met yoghurtsaus, knoflooksaus, pittige mayonaise of een saus naar keuze.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.