stomen

Ceasar's salade met gegrilde tonijn

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de sla schoon door de blaadjes los te halen en te wassen. Maak ze dan goed droog.

Snijd de sjalotjes in heel dunne ringetjes en hak de knoflook heel fijn.

Maak de Ceasar’s dressing door de mayonaise te mengen met 3 eetlepels water, 1 theelepel Worcestershiresaus, het rasp en 1 eetlepel sap van de limoen, de knoflook, 2 ansjovisfilets fijngehakt en de geraspte kaas, gebruik hier voor de staafmixer.

Maak eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Meng de dressing samen met de sjalotjes door de iets kleiner gesneden sla, schep alles goed om.

Koken

Snijd de korstjes van het brood, snijd het brood in blokjes en bak ze in wat olie krokant

Grill de tonijn in een iets met olie ingevette BBQ of grillpan om en om rosé in 3 minuten.

Serveren

Verdeel de salade over de borden, schep de gegrilde tonijn erop en bestrooi met nog wat versgemalen peper, de fijngehakte peterselie en de croutons.

Tip: Vervang de tonijn door gegrilde kippedijen.