stomen

Butter board met snackgroente

Receptinformatie

Tussendoortje
12 personen
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Dit is dé borreltrend van TikTok: een butter board (boterplank) met gepofte knoflook en snackgroente om te dippen. Lekker voor bij de zomerborrel of juist tijdens de feestdagen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Koken

Pel de buitenste schil van de knoflook en snijd de bovenkant van de bol eraf. Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met zout en peper en wikkel de bol in aluminiumfolie. Pof in een uur gaar.

Laat de knoflook afkoelen en pers de teentjes eruit. (Geen zin om de oven te gebruiken? Je kunt deze stap ook weglaten en twee teentjes verse knoflook door de boter persen.)

Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de rest van de kruiden fijn. Mix de knoflook met de boter, wat zout en peper en de tuinkruiden.

Leg een stukje bakpapier op een serveerplank en smeer hier de kruidenboter royaal op uit.

Serveer met de snackgroenten en de scrocchi.

Serveren

Versier eventueel met meer verse kruiden en eetbare bloemen.