Het is tijd om de winter van ons af te schudden en fit, vrolijk en energiek het voorjaar in te gaan! Tegen het einde van de winter voelen we ons vaak futloos, hebben we het koud en kan onze gezondheid wel een boost gebruiken. Nu het zonnetje begint te schijnen krijgen we weer motivatie om goed voor onszelf te zorgen en dat begint natuurlijk met lekker en gezond eten. Met deze tips schud jij de winter van je af en ga je de lente fris tegemoet.

De juiste voeding!

Gezond eten lijkt veel makkelijker in het voorjaar. We hebben meer zin in salades en vers fruit en hebben minder behoefte aan warme zware maaltijden. Probeer de eerste weken van de lente zo gezond mogelijk door te komen, dit doe je door veel groente en fruit te eten en voor minder ongezonde tussendoortjes te kiezen. Zo wordt je lichaam gereinigd van alle slechte stoffen en krijgt het veel energie!


Drink water

Genoeg water drinken is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Het zuivert je lichaam en zorgt voor de opname van voedingsstoffen en het verwijderen van afvalstoffen. Zorg dat je een kan water bij je in de buurt hebt staan tijdens je werk en vul hem met bijvoorbeeld takjes munt, citroen, komkommer of limoen voor een lekker smaakje en wat extra vitamine! Of bekijk deze fruitwater recepten!

Ga naar buiten en beweeg!

Dit heeft niet persé met voeding te maken, maar zorgt er wel voor dat je gezond bent! Met warmer weer is het makkelijk om meer tijd buiten de deur door te brengen. Door de zon krijg je veel vitamine D binnen wat belangrijk is om gezond te blijven. Probeer na het eten vaker een wandelingetje te maken. Je zult zien dat je je een stuk beter voelt als je dit regelmatig doet!

Smoothietijd

Frisse fruitdrankjes zijn ideaal om te drinken als tussendoortje of als ontbijt met warmer weer. Kies voor bevroren fruit of ijsblokjes om je drankje lekker koud te maken. Je kunt je fruitsmoothie het beste mengen met wat groente zoals boerenkool of spinazie zodat je niet een te hoge dosis suiker binnen krijgt. Probeer bijvoorbeeld deze groene smoothie.

Creëer je eigen moestuin

In je raamkozijn, op je balkon of in de tuin; het voorjaar is het ideale moment om eigen groenten en kruiden te laten groeien! Het is leuk en gezond om met de natuur bezig te zijn en op deze manier kweek jij je eigen vitaminen. 

Benieuwd naar de heerlijke recepten die je kunt bereiden in het voorjaar? Vind hier 5 frisse voorjaarsrecepten!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge