Echt álles kan in een jar: niet alleen salade, alles van poké bowl tot kapsalon, maar ook een hele nachoschotel. En behalve dat alles erin kan, tover je in een jar ook nog elk gerecht om tot een superverse lunch of maaltijd. Voor iedereen die meteen fan is én iedereen die ons niet gelooft; we leggen het hieronder uit!

Salade bouwen: dat is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar als je ‘m ergens mee naartoe wilt nemen wordt het vaak al moeilijker. Het handige aan een jar is dat je je salade, of andere lekkere meeneem-creatie, in laagjes opbouwt en het zo kakelvers blijft. Moet je alleen even weten hoe. 

De onderste laag

Je begint altijd met de dressing of saus. Wanneer je je salade meteen opeet doe je dit natuurlijk als laatste, maar zo wordt alles na een tijdje helemaal zompig.

Je kapsalon blijft zo supervers

De body

Als tweede leg je de ‘body’ in de jar. Denk hierbij aan pasta, kikkererwten, rijst, maar ook kip. Bij deze ingrediënten is het helemaal niet erg als het in de saus ligt, het is juist wel lekker als ze een beetje marineren. 

Waar blijft het groen?

Hierna komt de groente. Groente kan vaak wel tegen een stootje en de laagjes die nog volgen zijn niet meer zo zwaar. Wanneer je voor iets gaat dat echt heel fragiel is kun je dit beter bewaren tot de laatste laag.

Poké zonder bowl dan maar?

De crunch mag ook niet ontbreken

Tijd voor wat crunch! Het is tijd voor zaden en noten, of wanneer je zin hebt in een salade zonder poespas: croutons. Dit hoeft natuurlijk niet, soms past het namelijk écht niet bij de rest. 

Last but not least:

En als laatste voeg je het meest kwetsbare ingrediënt toe. In de meeste gevallen is dit natuurlijk de sla, maar wanneer je een nacho party in je jar houdt kunnen het ook de tortillachips zijn.

Doe mij zo'n nacho party

Nóg meer inspiratie nodig voor in je jar? Alles kan natuurlijk!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge