stomen

Kapsalon in a jar

Dé kapsalon voor overdag!

Receptinformatie

Salade
1 personen
Lunchgerecht
20-30 min

Dacht je dat kapsalon alleen maar in de late uurtjes kon? Think again! Deze superverse vega kapsalon kan de hele dag. En omdat 'ie in een jar zit kan hij ook nog overal mee naartoe.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Laag nummer 1 is je dressing. Snijd de avocado en peterselie en voeg deze met de kwark, citroensap en olijfolie toe aan de jar. Prak dit tot het één geheel is geworden.

Koken

Bak de vegetarische kipstukjes met shoarmakruiden, of als je weinig tijd hebt kun je ook kant-en-klare falafel gebruiken. Dit hoef je namelijk niet te bakken maar kun je gewoon in stukjes scheuren en op de dressing leggen. De vega kip laat je eerst afkoelen.

Was de zoete aardappelen en maak er frietjes van. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over.

Rooster de zoete aardappelen in de 25 minuten in de oven op 200ºC. Wanneer de aardappels klaar zijn laat je ze afkoelen en voeg je ze toe aan de jar.

Snijd bosui in ringen en de tomaat en komkommer in stukken. Leg het op de aardappels.

Als laatste scheur je de (gewassen) spinazie in stukken en voeg het toe aan het geheel. Top het naar smaak af met kaas.

Serveren

Deksel erop en je bent klaar om te gaan!