Receptinformatie
Dacht je dat kapsalon alleen maar in de late uurtjes kon? Think again! Deze superverse vega kapsalon kan de hele dag. En omdat 'ie in een jar zit kan hij ook nog overal mee naartoe.
Voorbereiding
Laag nummer 1 is je dressing. Snijd de avocado en peterselie en voeg deze met de kwark, citroensap en olijfolie toe aan de jar. Prak dit tot het één geheel is geworden.
Koken
Bak de vegetarische kipstukjes met shoarmakruiden, of als je weinig tijd hebt kun je ook kant-en-klare falafel gebruiken. Dit hoef je namelijk niet te bakken maar kun je gewoon in stukjes scheuren en op de dressing leggen. De vega kip laat je eerst afkoelen.
Was de zoete aardappelen en maak er frietjes van. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout, peper en paprikapoeder en verdeel hier een klein beetje olijfolie over.
Rooster de zoete aardappelen in de 25 minuten in de oven op 200ºC. Wanneer de aardappels klaar zijn laat je ze afkoelen en voeg je ze toe aan de jar.
Snijd bosui in ringen en de tomaat en komkommer in stukken. Leg het op de aardappels.
Als laatste scheur je de (gewassen) spinazie in stukken en voeg het toe aan het geheel. Top het naar smaak af met kaas.
Serveren
Deksel erop en je bent klaar om te gaan!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.