stomen

Indonesische Gado Gado

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Gado gado is van oorsprong een Indonesisch gerecht, maar tegenwoordig hebben ze in allerlei landen hun eigen variant. Wij maken een kindvriendelijke versie die niet te pittig is!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de witte kool in fijne reepjes, maak de sperziebonen schoon en snijd ze in 5 cm lange stukjes, snijd de ui in halve ringen en de komkommer in blokjes of plakjes.

Houd alle groentes apart van elkaar.

Koken

Kook de witte kool 3 tot 4 minuten, de sperziebonen 2 tot 3 minuten en de taugé 1 minuut, allemaal apart in kokend water met zout. Spoel ze na het koken direct met koud water af. Laat ze goed uitlekken en bewaar ze weer apart.

Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af met koud water en pel ze direct.

Maak de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schik de verschillende groenten op een schaal, leg de halve eieren erop en tenslotte de uiringen.

Serveren

Schenk tenslotte de pindasaus erover. Serveer met gekookte basmati-rijst.