Van Elstar tot Wellant, al die verschillende soorten appels leveren soms behoorlijk wat keuzestress op, want wanneer gebruik je nou welke appel? En nog belangrijker, welke appel gebruik je nu precies voor het maken van een heerlijke appeltaart? En welke soort smaakt het beste in je salade? We hebben het voor je op een rijtje gezet!

Appel to go

Een appel uit de hand, super makkelijk natuurlijk, maar wat was nu ook al weer die lekkere? Houd je van zoet met een knapperige bite dan kun je het beste gaan voor de Junami appel. Houd je meer van iets zuurder, dan zijn de Granny Smith of de Jazz appel iets voor jou.

De Hollandse klassieker

Echte klassiekers voor in de appeltaart zijn toch wel Goudreinet en de Jonagold. Beide appelsoorten zijn goed stevig, friszuur en de stukjes blijven bij het bakken heel, je wil natuurlijk geen moes. De ideale appels voor een lekkere warme taart!

Lees verder

Moes en compote

Voor een lekkere moes of compote is de Goudreinette de perfecte keus. Maar je kan ook eens de Cox, Elstar, Jonagold, Braeburn of Wellant proberen. Die zorgen voor een iets zachtere smaak.

Lees verder

Lekker groen

Appels geven een lekkere frisse bite aan je salade! Voor salades kan je het best de knapperige Junami of Fuji gebruiken. Deze appels zijn friszuur van smaak en lekker stevig. Maar ook de Rubens en Royal Gala doen het goed in salades.

Lees verder

En je kunt het ook nog drinken!

Zelf appelsap maken is makkelijk, leuk en lekker! De beste appel voor appelsap is de iets onbekende Delbarestivale, een friszure appel. Maar ook de Elstar, Rubens en Golden Delicious zijn fijne appels voor appelsap. En wil je een zure smaak toevoegen aan je smoothie? Ga dan voor de Granny Smith!

Lees verder

Van appels krijg je natuurlijk nooit genoeg! Probeer ook eens dit lekkere stamppotje met witlof en appel.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!