Appels, er zijn zoveel verschillende rassen, met hun eigen kleur en smaak. Van zoet tot zuur en van sappig tot een knapperige bite. Welke appel gebruik je nu precies voor het maken van een heerlijke appeltaart, appelcompote of salade? We hebben het voor je op een rijtje gezet!

Uit de hand

Welke appel kan je nu het beste uit de hand eten als gezond tussendoortje? Als je houdt van een beetje zoet en een knapperige bite kan je gaan voor de Junami appel. Houd je meer van iets zuurder, dan is de Granny Smith of de Jazz appel een goede keus.

Hollandse appeltaart

Echte appeltaart klassiekers zijn de Goudreinet en de Jonagold. Beide appelsoorten zijn goed stevig en friszuur. De stukjes blijven bij het bakken heel en worden geen moes, de ideale appels voor appeltaart dus!

Lees verder

Appelmoes en appelcompote

Voor een heerlijke appelmoes of compote is de Goudreinette ook een goede keuze. Maar je kan ook eens de Cox, Elstar, Braeburn of Wellant proberen. Die zorgen voor een iets zachtere smaak.

Lees verder

Salade

Appels geven een lekkere frisse bite aan je salade! Voor salades kan je het best de knapperige Junami of Fuji gebruiken. Deze appels zijn friszuur van smaak en lekker stevig. Ook de Rubens en Royal Gala doen het goed in salades.

Lees verder

Appelsap

Zelf appelsap maken is makkelijk, leuk en lekker! De beste appel voor appelsap is de iets onbekende Delbarestivale, een friszure appel. Maar ook de Elstar, Rubens en Golden Delicious zijn fijne appels voor appelsap. En wil je een zure smaak toevoegen aan je smoothie? Ga dan voor de Granny Smith!

Lees verder

Welke appel is jouw favoriet?