stomen

Vega stamppot met witlof en appel

Lekker zoet!

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een lekker zomers stamppotje met een zoete twist. Daar is het nooit te warm voor, toch? Speciaal voor iedereen die niet kan wachten tot het elke dag weer mag!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.

Pel de ui en snijd deze klein.

Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in ringetjes.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in reepjes.

Koken

Kook de aardappelen in weinig water met het bouillontablet gaar.

Verhit de olie en fruit hierin de ui met het kerriepoeder goudgeel.

Voeg de witlof (houdt 2 eetlepels witlofringetjes achter voor de garnering) en de appelreepjes (houd wat reepjes met rode schil achter) toe. Bak dit samen 5 minuten.

Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg de warme melk toe.

Roer goed en schep het ui-witlof-appelmengsel met de rozijnen door de luchtige aardappelpuree.

Snijd de kaas in blokjes en schep deze door de stamppot.

Breng op smaak met zout, peper en fijngeknipte bieslook.

Serveren

Garneer met de achtergehouden witlofringetjes, de appelreepjes en wat bieslook.