stomen

Huisgemaakte appelsap

Gezond en makkelijk!

Receptinformatie

Smoothies en dranken
4 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Zelfgemaakte appelsap is natuurlijk het allerlekkerst! En je hebt er alleen een pan, vergiet en schone theedoek voor nodig. Laat die sapcentrifuge maar in de kast staan.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Was de appels goed schoon onder stromend water

Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in vieren

Je kunt de schil van de appels gewoon laten zitten

Koken

Zet een pan met een laagje water op het vuur

Leg de stukjes appel in de pan en zet de deksel op de pan

Laat de appels 45 min. koken totdat de appels uit elkaar vallen en het een zachte moes wordt

Haal de pan van het vuur en mix of stamp het geheel helemaal glad

Leg een theedoek in een vergiet en plaats er een schone pan onder

Zeef de appels door de theedoek in het vergiet

In de opvangpan heb je nu appelsap, wat overblijft in de theedoek is restafval

Laat het ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast en opdrinken maar!