Met een goedgevulde voorraadkast zit je nooit zonder eten en maak je zo een gezonde maaltijd. Handig als je even geen zin of tijd hebt om boodschappen te doen! Deze producten zou je eigenlijk altijd op voorraad moeten hebben:

Peulvruchten

Bonen, linzen, kapucijners, of kikkererwten zijn erg gezond. Ze zitten vol vezels, koolhydraten en eiwitten en je kunt ze in bijna elke maaltijd verwerken! Ook zijn ze lang houdbaar en daarom ideaal voor je voorraadkast!

Pasta, rijst en andere granen

Zorg dat je altijd volkorenpasta en zilvervliesrijst in huis hebt zodat je een goede basis hebt voor een gezonde en vullende maaltijd. Ook quinoa en couscous zijn een variërende optie. Al deze granen bevatten koolhydraten, eiwitten en vitamines en mineralen.

Kruiden

Gedroogde kruiden en specerijen blijven lang goed en geven je maaltijd meer smaak. Ook zijn ze een gezond alternatief voor zout. Een basis voor in je voorraadkast zijn bijvoorbeeld kruiden zoals: peper, basilicum, paprikapoeder, oregano, bieslook en rozemarijn.

Noten

Ongezouten noten smaken goed in zoete en hartige gerechten en zijn ook een voedzaam tussendoortje. Je kunt ze ook door een salade doen of door je roerbak als vleesvervanger.

Blikken groenten

Blikgroenten zijn altijd handig om als voorraad in huis te hebben. Met een blik tomaten en wat kruiden maak je zo een pastasaus!

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variƫren met de inhoud van de lunchbox!