Als wij niet naar het feest kunnen, halen we die toch gewoon lekker in huis! En daar horen snacks bij. Wat is er nóg leuker dan één snack? Een hele tafel vol snacks natuurlijk. Dus laat het kind in je los en verras jezelf, huisgenoten of je gezin met een diner compleet bestaande uit je favo (verse) guilty pleasures.

Maar dan wel beschaafd

We kennen het snacktafel-fenomeen van scoutingkampen en kinderfeestjes, waar je een grote tafel helemaal inpakt met alunimiumfolie om er vervolgens een lading friet en snack overheen te gooien. En dat gaan we dus niet doen! Wij als 'grote mensen' zitten er natuurlijk niet meer op te wachten om ketchup van aluminiumfolie af te schraapen, maar een diner zonder afwas en met alleen maar snacks klinkt goed, toch?

Let's talk about snacks

Je kunt het beste voor bite-sized snacks gaan die je dus in één keer op kunt eten, want je hebt geen bord. Wil je toch wat groters? Zorg dan dat je het op een stokje serveert of ga bijvoorbeeld voor buns of broodjes.

En omdat je tafel al volledig bekleed is met snacks hoef je verder geen tijd te besteden aan aankleding. Zet de drankjes in mooie flessen op tafel met wat glazen en je bent ready to go!

Patatje met...

En aan inspiratie waar je die tafel mee vol krijgt kunnen we je ook helpen. Want wat dacht je van superverse aspergepatatjes? Een volwassen variatie op slappe Franse frietjes.

Bekijk het recept

Hotdogs

Hotdogs mogen natuurlijk ook niet ontbreken op de ultieme guilty pleasure tafel, dus presenteren we met trots: Mexicaanse aspergehotdogs met bacon, jalapeños en nacho's. Om je vingers bij af te likken!

Bekijk het recept

Aangezien we geen afwas beloofd hebben zijn papieren bakjes voor de sausjes ideaal. Bescherm verder je tafel goed met een tafelkleed en zorg dat je genoeg servertjes hebt. Voor de zekerheid! 

Genoeg inspiratie voor de perfecte snacktafel dus. Maar meer snacks is altijd beter natuurlijk! En die vind je hier.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge