stomen

Patatje asperge

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Vergelijk deze verse snack vooral niet met een patatje oorlog, want hier zijn de asperges zeker geen bijzaak: ze zijn namelijk compleet van witte asperges gemaakt. En zo lekker!

Voorbereiding

Koken

Serveren

zomerfruit Zomerfruit all day long: van op een stokje tot in een glas!
blueberry raspberry

Voorbereiding

Schil de asperges en snijd de houtige onderkant eraf.

Vul 1 bord met een laagje bloem, 1 bord met een ei wat je even opklopt en 1 bord met de panko.

Koken

Kook de asperges 6 minuten in gezouten water.

Giet ze vervolgens af en laat ze schrikken in koud water.

Laat uitlekken en dep ze voorzichtig droog.

Haal de asperges eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko.

Frituur de asperges in kleine porties in zo'n 3 minuten goudbruin.

Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout.

Serveren

Serveer met je favoriete sauzen of gewoon mayonaise.