stomen

Aspergebao met bakkeljauw

Receptinformatie

Snack
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Week de bakkeljauw één nacht in water en kook deze na afspoelen ongeveer 10 minuten in de melk, tot het zoutgehalte naar wens is. Dit is een kwestie van proeven!

Is er bij jou geen toko in de buurt waar je bakkeljauw kunt vinden? Dit kun je vervangen door flink gezouten en drooggebakken kabeljauw.

Pluis de bakkeljauw en check of er écht geen graatjes meer inzitten.

Dep de asperges droog als deze nog nat zijn en snijd 2/3 in blokjes en snijd linten van de rest.

Maak van de suiker, azijn en het water een zoetzuur. Breng alles aan de kook, giet het met een klein beetje zout over de aspergelinten en zet apart. Let op: bewaar een klein beetje van de zoetzuur!

Om de bakkeljauw-viskoekjes te maken meng je de bakkeljauw, bloem, maïzena en eieren door elkaar in een kom. Voeg ook de aspergesblokjes toe en schep erdoorheen.

Snijd de mango in kleine stukjes, snipper een kwart van de Madame Jeanette en maak de koriander klein. Voeg dit samen met het overgebleven zoetzuur toe aan een kom, meng het en je mangochutney is klaar!

Koken

Zet een koekenpan met voldoende olie op halfhoog vuur en bak de viskoekjes krokant van buiten. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stoom de bao broodjes 5 minuten in een stoommandje.

Serveren

Maak van de bao broodjes en viskoekjes een lekkere burger en doe er een flinke lepel mangochutney op.