De vleestomaat is enorm veelzijdig. We maken er de lekkerste sauzen van, stoppen hem in salades en hij mag ook absoluut niet ontbreken op een goede Italiaanse pizza. Ook al wordt er in elke keuken flink gebruik gemaakt van deze tomaat, hier volgen wat dingen die je waarschijnlijk nog niet over deze groente wist.

De vleestomaat is gezonder dan je denkt!

In de vleestomaat zitten veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C en bètacaroteen. Dit zijn antioxidanten die samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermen tegen weefselschade en veroudering.

Goed in warme gerechten!

Als een vleestomaat gebakken wordt behoudt hij zijn vorm en veranderd hij niet in puree! Kijk bijvoorbeeld naar deze heerlijke tomatenquiche!

Lees verder

Niet in de koelkast

Een koele plek verstoort het narijpingsproces van de tomaat. Bewaar ze daarom gewoon op een koele en donkere plek. Je kunt ze het beste ook uit de buurt houden van komkommers en aubergine, bij deze groenten in de buurt berderven de tomaten sneller!

Stevigheid

De vleestomaat is door zijn stevigheid ideaal voor gerechten die 'droog' moeten blijven zoals bruschetta of deze salade caprese.

Lees verder

Een vleestomaat ontvellen

Wil je tomaten ontvellen? Kruis dan met een mes de onderkant van de tomaat in en dompel deze kort onder in kokend water en direct daarna in koud water. Dan kun je het velletje er zo afhalen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge