De Coeur de Boeuf: een van de grootste tomaten die je in de supermarkt gaat tegenkomen en er is écht geen ander zoals deze. Maar wat weet je eigenlijk van deze tomaat en waar gebruik je hem voor? Met deze tips en tricks kom je al een heel eind.

Waar heeft deze tomaat zijn bijzondere naam aan te danken?

De letterlijke vertaling van Coeur de Boeuf is ossenhart en deze naam heeft de tomaat toch echt te danken aan zijn bijzondere vorm. Doordat de tomaat geribbeld is en aflopende zijkanten heeft.

De Coeur de Boeuf is áltijd lekker

De tomaat rijpt van binnen naar buiten, wat ervoor zorgt dat de tomaat er langer groen uitziet. Maar, in het groen kan je hem ook gewoon eten! In warme én koude gerechten zijn de groene en rode variant allebei heel lekker. Bijvoorbeeld in een Coeur de Boeuf carpaccio.

Lekker handig!

De Coeur de Boeuf is een echte eyecatcher en daarom ook ideaal om te vullen. Maar behalve de looks is deze tomaat ook heel handig. De Coeur de Boeuf is minder waterig dan gewone tomaten waardoor je hem goed in plakjes kan snijden. Ook is deze tomaat minder zuur dan gewone tomaten.

Bewaren

Tomaten kun je het beste niet in de koelkast bewaren. Door kou verliezen ze namelijk hun smaak. Bewaar ze op een droge plek, zodat ze smaakvol en stevig blijven.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar