stomen

Coeur de Boeuf Carpaccio

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Voorgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Hij ziet er heerlijk fris uit, deze Coeur de Boeuf Carpaccio. En dat is 'ie ook! De Parmazaanse kaas geeft een extra bite. En; zo op tafel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de tomaten in heel dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op een grote schaal of verdeel ze over 4 borden.

Koken

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Rasp de schil van de citroen, zet dit even apart. Hak de knoflook heel fijn.

Maak een dressing; roer de olijfolie samen met de aceto, mosterd en 1 eetlepel citroensap tot een mooie dressing. Maak deze eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk de dressing over de tomaten-carpaccio en bestrooi tenslotte met wat citroenrasp, geschaafde Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten en verse kruiden.

Serveren

Serveer met vers afgebakken brood.

TIP: Ook lekker om in plaats van Parmezaanse kaas verse geitenkaas te gebruiken met zonnebloempitten.