stomen

Gevulde coeur de boeuf

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

De Coeur de Boeuf is een tomaat met niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ook een bijzondere smaak. Heerlijk om te vullen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Snijd de bovenkant, bij de steel, van de tomaten af en snijd het vruchtvlees van de bovenkant in kleine blokjes. Haal de zaadlijsten uit tomaten, maar bewaar het.

Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en de schoongemaakte paprika’s in heel kleine blokjes.

Koken

Verwarm 2 eetlepels olie, rasp hier de knoflook boven en roerbak hier de paprika-blokjes in op een hoog vuur, voeg na 3 minuten de fijngehakte vleeshanger de binnenkant van de tomaten en tenslotte de lente uitjes aan toe.

Snijd de mozzarella ook in kleine blokjes en roer ze van het vuur af door het groentemengsel.

Maak de vulling op smaak af met versgemalen peper, zout en oregano. Vul hier de uitgeholde Coeur de Boeufs mee, doe op iedere gevulde tomaat een eetlepel ketchup.

Smeer een ovenschaal dun in met olie, zet de gevulde tomaten er in zodat ze goed tegen elkaar steunen en schenk er de bouillon bij.

Plaats de gevulde tomaten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Serveren

Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en de schoongemaakte paprika’s in heel kleine blokjes.