Borrelplanken zijn hot! Logisch, want met een plank bomvol snacks maak je minimaal net zoveel indruk als een diner. Zo zet je, zonder terug te vallen op kant-en-klare gehaktballetjes, dé plank van het jaar op tafel.

Ga voor een centerpiece

Een borrelplank bouw je in stappen op en dan begin je natuurlijk bij de basis: dé klapper van je plank. Ga voor een centerpiece waarmee je indruk maakt, bijvoorbeeld zelfgemaakte bietenhumus, spruiten-shakshuka of boerenkoolpesto

Dit zelfgemaakte lekkers bereid je de dag van te voren alvast voor, zodat je het de dag zelf alleen nog uit de koelkast hoeft te halen of op te warmen.

Meer, makkelijk, vers!

Centerpiece voor elkaar? Tijd om eromheen te gaan bouwen. En daarbij hebben we één dikke tip: maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Je hebt al een verse, zelfgemaakte eyecatcher op je plank staan.

Met wat extra (verse) producten uit de winkel, zoals kaas, brood, groente en fruit, zet je al een superkleurrijk geheel op tafel. Ga bij het uitkiezen van het groente en fruit ook vooral voor tegenovergestelde kleuren, dus: wortel en roodlof of bijvoorbeeld komkommer en paprika.

The finishing touch

Niet alleen borrelplanken zijn hot, ook ingeblikt- en ingemaakt eten móét je op je plank hebben staan. Al is het alleen maar omdat je daar verder he-le-maal niets meer aan hoeft te doen.

Want zeg nou zelf, een kleurrijk blikje sardientjes, schaaltje met zongedroogde tomaten, olijven maakt ‘t helemaal af, toch? En mocht je het geluk hebben dat je bij een toko in de buurt woont, probeer dan ook eens hun verse groente- en fruitdips, dolmades en honing met noten.

Ga je toch liever voor een meer traditioneel diner? Geen probleem. Dat heb je ook zo gefixt

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar